- 2 pachete branza Philadelphia la temperatura camerei (226 grame fiecare pachet)
- 3/4 cana zahar alb (aprox. 125 grame)
- 2 linguri amidon de porumb
- 1 lingura extract de vanilie
- 2 oua mari la temperatura camerei
- 1/2 cana frisca lichida (cea facuta din lapte, nu frisca vegetala) (aprox. 125 ml)
- 1 ligura cacao de copt
zmeura,zahar, apa; ciocolata
Mod de preparare:
- Se pre-incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius,punem apa la fiert si punem hartie de copt in tava de muffins (vezi poza)
- Se mixeaza 1 pachet de branza cu jumatate din cantitatea de zahar si amidonul pana cand se omogenizeaza bine
- se adauga celelalt pachet de branza si omogenizam,apoi restul de zahar si omogenizam din nou
- se adauga lingura de vanile (lichidul maro din a doua poza) si un ou si omogenizam, adaugam celalt ou si omogenizam
- adaugam frisca lichida si mixam doar cat sa obtinem o umplutura fina si omogena fara cocoloase dar odata adaugata frisca nu vrem sa mixam prea mult ca sa nu incorporam prea mult aer
- repartizam majoritatea compozitiei in cele 12 forme ...nu umplem ochi formele pentru ca cheesecake-urile o sa se dilate un pic pe timpul coptului. Eu folosesc o lingura de inghetata astfel incat stiu sigur ca fiecare forma contine aceeasi cantitate de compozitie.
- in compozitia ramasa adugam lingura de cacao si amestecam
- punem cate o lingurita de compozitie cu cacao in doar 6 forme si apoi cu varful unui cutit amestecam prin compozitie
- punem tava cu compozitia intr-o tava mai mare si turnam apa fierbinte cam pana la jumatatea in inaltime a formelor de copt
- dam la cuptor pentru aprox. 45 minute
- scoatem din cuptor si lasam la racit...2 sau 3 ore si apoi dam la frigider (reteta din carte zice sa le punem in congelator pentru o ora dar eu nu le-am pus)
- decoram si ornam dupa gust. Eu am facut un sirop din zmeura proaspete (merg si congelate), zahar si apa si apoi l-am strecurat
Recipe adapted afer Junior's Cheesecake Cookbook 50 To-Die-For Recipes New York-Style Cheesecake. The mini-cheesecakes in this book are called "Little Fellas"
Reteta adaptata dupa cartea "Junior's Cheesecake Cookbook 50 To-Die-For Recipes New York Style Cheesecake". Numele original pentru aceste mini-cheesecake-uri este "Little Fella".